Cooper&Hunter

Marca C & H (Cooper & Hunter) aparține companiei Cooper & Hunter International Corporation (SUA)  www.cooperandhunter.com.

Brandul a fost constituit având la bază două companii: C.S. Cooper Company și Hunter Manufacturing Company. Invenția de către C.S. Cooper a  primului radiator cu lichid, cu capacitate comercială a lansat un ciclu de inovații tehnologice în domeniul răcirii și încălzirii aerului.

Fiind membru al Societății Americane de Ingineri de Încălzire, De Răcire și Aer condiționat (ASHRAE), fondată în Statele Unite în 1892, Hunter Manufacturing Company în 1930 a fost unul dintre primii producători de generatoare de aer condiționat cu evaporare directă și un condensator răcit cu aer exterior.

În anii 1950, compania a dezvoltat și a implementat cu succes răcitoare de apă și glicol pentru aparatele de climatizare comerciale și industriale. În anii 1960, a fost dezvoltată o tehnologie inovatoare – compresoare cu șurub rotor, care erau foarte fiabile și eficiente. În 2003, companiile au fuzionat devenind astfel Cooper & Hunter International Corporation, care este menită să își consolideze poziția de lider în producția de sisteme de microclimat. S-a decis transferarea producției dincolo de teritoriul Statelor Unite, extinderea gamei de echipamente propuse sub brandul C & H și intrarea pe noi piețe.
Implementând o nouă strategie de marketing, compania a deschis reprezentanțe în țările din America de Nord și de Sud, Australia, Europa și Asia.

Principiile companiei sunt neschimbate: produsele C & H, acestea sunt dezvoltări inovatoare, calitate, fiabilitate, confort și, ca urmare, popularitate în rândul consumatorilor și atractivitate comercială pentru distribuitori.